Weekendje strand in El Salvador!
Door: Egberdien
Blijf op de hoogte en volg Egberdien
27 Oktober 2009 | El Salvador, San Salvador
Hallo mensen,
hier een kort verslagje van een korte tijd in El Salvador.
Vrijdagochtend met de shuttle vanaf Antigua Guatemala naar Playa El Tunco in El Salvador gegaan. Een rit van 4 uur, viel erg mee. Meteen hostal gezocht zodat we die zware tassen weer kwijt waren. Toen bikinie aan en naar het strand! Ook hier hebben ze zwart vulkaanzand, wat erg heet is aan m´n voeten. Maar de zee was erg mooi. Veel surfers hier. Gelukkig was het vrijdag wat bewolkt want het is hier heet en vochtig!! Echt heel tropisch. Daarom ´s middags lekker terug naar het hostal gegaan, koude douche genomen en in de hangmat wat liggen lezen. ´s Avonds aan het strand lekker spaghetti gegeten en een biertje gedronken.
Zaterdag werd het al vroeg warm, dus meteen naar het strand. Daar lekker gebrunched, pannekoekjes met een liquado. Rond 12 uur begon de surfcontest, dit moet heel belangrijk zijn voor heel Midden Amerika oid. Natuurlijk ben ik ook even wezen kijken. Erg knap die surfers, ik zou het ze niet na doen. Eind van de middag vroeg een amerikaans stel of ik zin had mee te gaan eten, ook een Canadeze jongen ging mee. Lekker pizza gegeten en spelletjes gedaan. Daarna met die canadeze jongen op het strand biertjes gedronken. ook zijn vriend kwam later. Erg gezellig. Er was zelfs een vuurshow en live muziek op het strand.
Zondagochtend weer op het strand ontbeten en toen met die twee Canadeze jongens meegereden achterop de pickup naar San Salvador. Daar bij hun tante tv gekeken en toen werd ik bij Hotel San Carlos afgezet. San Salvador schijnt errug gevaarlijk te zijn, dus ben gauw naar de benzinepomp gerend om te pinnen en eten te kopen en ´s avonds maar op mijn hotelkamer gebleven.
Maandagochtend om 4 uur ging de wekker want om 5 uur vertrok mijn bus naar Managua, Nicaragua. Eerst over de grens naar Honduras. Komen er gewoon 2 douanebeambten de bus in en kijken in je paspoort. Voor entree naar Honduras moesten we nog 3 dollar betalen en dan was het klaar. Grens over voordat je het door hebt. Vervolgens de grens over naar Nicaragua, eerst weer een paar dollar betalen om Honduras uit te komen en vervolgens een paar dollar om Nicaragua in te komen. Bij de grens van Nicaragua moesten we ook nog onze gegevens noteren voor de gezondheid oid. Ze hebben hier trouwens geen tuk-tuks, maar fietstaxi´s. Erg grappig!
Na een busrit van 10 uur kwamen we aan in Managua, zodra ik het busstation uitliep werd ik meegeroepen naar een hostel, daar ben ik maar blijven slapen. Meteen ff de stad gaan bekijken, een grote mall gevonden met veel winkels en internet. Ook nog pinnen, ze hebben hier uiteraard weer ander geld. Dat is inmiddels wel confusing... elke keer weer omrekenen hoeveel iets nou kost....
Dinsdagochtend de bus naar Masaya genomen waar ik nu ben. Binnenkort meer nieuws over Nicaragua, maar het is hier mooi!! Veel groen, akkerbouw, koeien en paarden. Ook heel goedkoop by the way, wat ik als budget-reiziger natuurlijk erg fijn vind!! ;)
hier een kort verslagje van een korte tijd in El Salvador.
27 Oktober 2009 - 21:30
Joyce:
Wat een klein verslag... hahaha! Klinkt weer erg goed... alleen die lange busreizen, echt niets voor mij!
Veel plezier weer!
Liefs xx -
27 Oktober 2009 - 22:27
Laura:
Heyy leuk om je verhaaltje te lezen:)! Lekker hoor dat strand daarzo, kijk daar ook wel naar uit:)! Honduras.. hmm gelukkig ben je daar verder niet gebleven want daar is wel wat gaande ja. San Salvador schijnt idd niet echt veilig te zijn. Een vriend van mij komt daar vandaan.. en als ik dat allemaal hoor. Gelukkig zit je nu lekker in Nicaragua. Voor hoelang blijf je daar? Ik zet mn foto's trouwens op facebook. Werkt veel sneller. Foto's bij vorige bericht moetk nog ff uploaden ja, heb daar nog geen tijd voor gehad.
Okk veel plezier, ik spreek je. doeg x -
28 Oktober 2009 - 06:42
Arjanne:
Hey Eg,
Wat leuk om te lezen al je avonturen. Ik je zelf niet even op de plank gestaan? Zijn erg mooi foto's. Veel plezier verder
Liefs -
28 Oktober 2009 - 08:06
Ida:
Hey Eg,
Leuk verhaal weer!Voor hoe lang blijf je in Nicaragua? Tot horens weer.
Liefs x -
28 Oktober 2009 - 09:47
Kelly:
Hey Eg!
Fijn om te horen dat je het nog steeds naar je zin hebt! Goeie verhalen en mooie plaatjes... krijg al zin in de zomer:D. Hoe lang blijf je nu in nicaragua, een week, want met Bianca ging je naar Costa Rica toch? Nou veel plezier en alvast de groeten aan Bianca! (Die zie ik zondag nog;).
Liefs! -
28 Oktober 2009 - 09:54
Mieke:
lekker chillen met twee Canadese jongens... Leuk hoor!
xxx -
28 Oktober 2009 - 10:07
Nadia:
Heerlijk wat beleef je weer een boel. En dan al die foto's echt super om te lezen dat het zo goed en naar de zin gaat.
Geniet dr van!!
Liefs Nadia -
28 Oktober 2009 - 11:13
Jochem:
He Egberdien,
Ik liep al eventjes achter, en dan noem je het nog een kort reis verslagje haha. Maar klinkt indrukwekkend en erg mooi, zit ik hier beetje achter mijn bureau, studie ontwijkende activiteiten uit te voeren;) Veel plezier nog en benieuwd naar de volgende reeks verslagen. Groetjes uit Wageningen. -
28 Oktober 2009 - 15:17
Maaik:
....ook ik droom maar gezellig mee met jouw reis, want hier in Nijmegen is geen bout te beleven :-( -
02 November 2009 - 19:40
Reineth:
Hee meis, wat een avonturen! Heb zojuist alles gelezen (was niet helemaal bij) en het klinkt heel gaaf allemaal. Leuk ook dat je al die mensen ontmoet.
Ik zit vanaf dit weekend in mn nieuwe huisje, heerlijk. Het regent hier en de klok is verzet, dus vroeg donker. Heel anders dan bij jou. Ik ga gelukkig eind vd week ook de zon weer opzoeken. Een weekje Tunesie...
Have fun daar en ik lees je snel weer hopelijk! Veel liefs xx -
03 November 2009 - 13:28
Nieuwenhoorn:
Hoi Egberdin
Eindelijk al je berichten gelezen,hartstikke leuk.En wat zien jullie veel he!Egberdin verder heel veel plezier,doe voorzichtig ,en wie weet kom je laura nog tegen.We blijven je volgen.Groetjes Henk Nel Brendaxxx -
03 November 2009 - 21:27
Jannie:
Ha Egberdien,
Je maakt me erg jaloers met je verhalen! Het is dat ik nog geen jaar terug ben, maar anders.... Veel plezier en geniet ook samen met Bianca van alles!
Groetjes -
04 November 2009 - 06:55
Marjolein:
Ha lieve zus,Fijn dat je het zo super hebt zeg. Wat een mensen ontmoet jij ongelovelijk. Tot nog toe alles dus in kannen en kruiken. Mooi dat mama bij je is geweest, is voor haar ook goed! Dus toch maar weer ff terug naar die die "ouwelui" je hebt gelijk als het zo makkelijk kan!! Hier alles okidoki. Bas heeft eenhele leuke verjaarag gehad. Nou de groetjes voor Bianca, gaaf jullie gezellig samen 2 weken!
Veel liefs van ons.