Drie maanden USA!
Door: Egberdien
Blijf op de hoogte en volg Egberdien
10 Juni 2010 | Verenigde Staten, Florida
Hallo hallo!
Het is inmiddels echt lang geleden dat ik een berichtje geplaatst heb, maar hier is er weer een. Dit keer over mijn belevenissen in de Verenigde Staten van Amerika. Na Argentinie ben ik namelijk naar Florida gevlogen waar mijn ouders en broertje wonen.
De eerste paar weken was het vooral erg wennen, het gezinsleven, geen tas meer in en uitpakken elke dag, geen bussen meer. Ook wel erg lekker, gewoon mijn eigen plekkie en gezellig bij de familie. Hier heb ik echt nog 3 maanden vakantie gevierd!
Ik heb vooral veel gesport met mijn moeder en ben 7 kilo afgevallen!! Dit door 3 keer in de week wateraerobics met Ben, de grappige instructeur, en fitnesslessen van Jenifer.
Daarnaast erg genoten van het mooie weer hier, eigenlijk elke dag wel 30 graden, dus elke dag korte broek en hempie aan. Hoefde ik nooit over na te denken, wat een luxe! Verder heb ik meegeholpen op de boerderij, kalveren wegen en vaccineren, kippenmest uitrijden etc. Ook heb ik leuke mensen leren kennen in de kerk waar mijn broertje Johan gaat. Met hen hebben we verschillende uitstapjes gemaakt zoals naar een concert, eieren zoeken bij de egghunt en winkelen met Ashley. Ook heb ik nog 3 weken voor het huishouden gezorgd want mijn ouders gingen naar Nederland om m’n zus haar 30ste verjaardag te vieren. Dat betekend elke dag koken en kleren wassen, dat had ik 6 maanden niet gedaan!! Meteen weer ingehaald dus ;)
Natuurlijk ben ik druk geweest met mijn fotoboek maken van mijn 6 maanden backpacken en die is af!! Helemaal gaaf, 150 pagina’s met onvergetelijk plaatjes. Kom maar snel langs dan kan ik ‘m showen!
16 april zou mijn vriendin Mieke met haar moeder een weekje hierheen komen om van de Florida zon te genieten. Helaas heeft dat niet door kunnen gaan door de aswolk.... erg jammer.
Half mei had ik nog een leuk uitje naar Indiana, 15 uur ten noorden van ons. Leontien en Bastiaan gingen trouwen de 15e en Jonny en Marvin trouwden de 16e. Twee grote feesten in 1 weekend. Erg bijzonder om bij geweest te zijn.
19 mei kwam mijn vriendin Nadia hierheen! Dit hadden we jaren geleden een keer met een gekke bek afgesproken en nu ging het dan echt gebeuren.... Erg leuke tijd gehad en veel gedaan. Zo zijn we naar Orlando geweest, outlet shoppen, dinershow met paarden, wandelen in het bos. Verder naar pretpark Wild Adventures, lekker misselijk geworden. Ook zijn we naar Texas geweest, hier werken Harold Pot en Marten Jan Haaskens, twee vrienden van de HAS Dronten. Ook Erik Hagendoorn en Douwe Wierda die in Nw Mexico werken kwamen hier naartoe. Erg gezellig weekend gehad, tour de boer gedaan, gebbq-ed met z’n allen, wezen zwemmen en vooral gezellig bijgekletst. Ook zijn Nadia en ik naar Pensacola Beach geweest, een heel mooi strand in de penhandle van Florida. Echt een aanrader, mooi wit strand en helder water. Maar wees snel want de olievlek komt die kant op en de mensen zijn bang dat er niet veel van over zal blijven.
Maar ook aan deze mooie tijd komt een eind en nu is het toch echt tijd om terug te gaan naar de werkelijkheid, normaal leven. Dagelijkse verplichtingen, werk, ect ect. Hoop dat ik weer snel kan wennen in Nederland, maar denk dat het wel zal lukken. Eerst snel iedereen weer eens opzoeken en bijkletsen. 9 maanden is toch best een tijd.
Iedereen erg bedankt voor het lezen van mijn (soms wat lange) verhalen en het achterlaten van berichtjes! Hoop jullie snel weer in levende lijve te zien!
11 Juni 2010 - 03:01
Johan :
Luek foto's, erg interesant die tuinbroek foto's, en de Sexy BH
11 Juni 2010 - 04:22
Kelly:
Mooiverhaal,leukefotos maar wat ik eigenlijk wil zeggen is:Tot snel! Kom het maar in levende lijve vertellen;). Liefs uit Sibi,Roemenie -
11 Juni 2010 - 05:19
Annemarie:
leuke foto's eggie!
zie je snel.
x -
11 Juni 2010 - 05:57
Lubberts:
Hey Eggie!!
Leuk om weer al jou avonturen te lezen!!
Wat een fantastische tijd heb je gehad! Ben zelf ook weer toe aan een mooi avontuur want op kantoor blijft het toch bij de dagelijkse gang van zaken: hard werken!! haha
Groetjes en wie weet tot snel want ben wel erg benieuwd naar al die mooie plaatjes en verhalen! Volgend jaar staat voor mij samen met 2 vrienden Zuid Amerika op de planning! -
11 Juni 2010 - 06:46
Silvia De G.:
Hey Eg!!
Leuk om te horen dat het goed met je gaat!
Straks een nieuwe start in NL :-) eigenlijk ook ook wel weer een btje een avontuur hor, haha ;-)
Tot binnenkort!!
Groetjes, Sil -
11 Juni 2010 - 11:06
Agnes:
Hej Eg!
Succes, met het wennen aan het "gewone" leventje ;-)
Afgelopen weekeind ben ik een paar dagen in Nederland geweest, ik hoorde dat je al een baan hebt?! Goed bezig!
Succes ermee en we spreken mekaar!
Xus Agnes -
11 Juni 2010 - 11:40
Greet N.:
Wat leuk Egberdien. Eindelijk weer een teken van leven, gigigi. En nu zit het er dus weer helemaal op voor deze reis-lustige vrouw.
Maarrr je bent niet de enige die graag wil reizen.
Wij, personeel van de Gibo uit Dronten, vinden het zelfs leuk om met z'n allen op reis te gaan. Én wél naar Parijs. We hebben daar de boel maar eens op de kop gezet? 13, 14 en 15 mei zijn we om 09.00 uur met de bus naar Parijs vertrokken. We hebben het allemaal heel erg leuk gehad. Veel gezien, veel gegeten en gedronken en vooral veel lol gehad.
Wie weet pakken we een volgende keer wel het vliegtuig???
Ik heb - net zoals iedereen denk ik - heel erg genoten van jouw reisverslagen met bijbehorende foto's. Ik hoop je zo snel mogelijk weer een keer te zien.
Groetjes, Greet Nobel. -
11 Juni 2010 - 11:43
Greet N.:
Sorry Egberdien.
Wij zijn maar één keer naar Parijs vertrokken - en dat was 13 mei. (wat een trutje hé! hahaha) -
11 Juni 2010 - 17:49
Harold:
Ha Egberdien..
Stoere foto's hoor! Vooral in die kleren! En het zal idd wel weer wennen zijn ja in Nederland.. Toch leuk dat je nog ff langs kwam hier;)
Succes met het wennen aan Nederland! En succes en vooral veel plezier met werken..
Wij doen nog een x een bakje koffie he! Daar zo, bij Utrecht in de buurt...
Groeten uit Texas,
Harold -
11 Juni 2010 - 20:17
Elmar:
echt leuke foto wil de echt verhallen ook gouw horen zie je snel gr. elmar -
12 Juni 2010 - 05:43
Greet V:
Hallo Egbertien,
Wat weer een gewldig reisverslag en die foto s,
helemaal geweldig.
Ik deel ze met Yvette en Michiel ook zulke reislustige personen.
Fijn dat je al een baan hebt,zal wel weer erg wennen zijn om je aan werktijden te houden.
Kom je nog eens een bakkie doen in Dronten,ja ik loop nog steeds met de koffiekar rond.
Ik hoop je nog eens te ontmoeten.Van al die inspannende vakantiebeelden ben je nu brildragend geworden?
Zelf draag ik nu ook een bril,ik moest steeds vaker turen en de lettertjes werden ook wat kleiner.
Even wennen.
Wij gaan straks in juli weer 4 weken in Tsjechie kamperen,heerlijk relaxen.
Even mijn drukke leventje aan de kant zetten.
Blijf genieten Egbertien en we zien of horen nog wel van elkaar.
Groetjes Greet -
13 Juni 2010 - 15:31
Patricia:
Ha zus,
Nog een nachtje slapen en dan de 'lange' reis naar "huis". We kijken naar je uit, ook Madelon, Willeke en Christiaan vinden het geweldig dat je een stekkie dicht bij ons hebt gevonden! We willen je nog een goede reis wensen en hopen dat je je snel thuis zult voelen op je nieuwe stek.
liefs Fred en Patricia -
14 Juni 2010 - 07:18
Ida:
Hey lieve Eggie,
Leuke foto's!! Goeie reis terug en we zien elkaar de 26e!!
Liefs -
14 Juni 2010 - 17:38
Annika:
He Egberdien,
Tof om je verhalen te lezen en leuk dat het je bevalt. Heel veel succes straks weer in Nederland, het zal inderdaad wel wennen zijn. Maarjah dat lukt je wel.
Liefs Annika