Peru met Annie!!! - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Egberdien Groot - WaarBenJij.nu Peru met Annie!!! - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Egberdien Groot - WaarBenJij.nu

Peru met Annie!!!

Door: Egberdien

Blijf op de hoogte en volg Egberdien

11 Januari 2010 | Peru, Arequipa

Peru met Annie!

Hallo mensen, hier weer een update over de belevenissen in Zuid Amerika. Het laatste bericht was dat ik aangekomen was in Lima en Annemarie zaterdagochtend op het vliegveld verwachtte.... die nacht had ik slecht geslapen en om 5 uur was ik klaarwakker. Naar voorgevoel, dus ik dacht eerst m´n mail checken.... en ja hoor Annie had vertraging, had haar connectie gemist in Madrid en moest nu tot zondag in Madrid wachten op de volgende vlucht. Wat een tegenvaller, we hebben al zo weinig tijd voor zo´n groot land.... Om het goed te maken ben ik zaterdags maar met een Engels meisje gaan winkelen, dat is altijd goed!! Daarna nog naar een paragliding contest wezen kijken en braziliaans dansen gezien.

Zondag heel relax dagje, beetje in het park gehangen en op tijd naar het vliegveld gegaan om Annie op te halen. Kon een taxi delen met een Zweeds meisje, die ging naar huis, maar zij moest er wel al om half 6 zijn. Annie werd om half 8 verwacht, maar uiteindelijk was ze er pas om 10 uur!!! Eenmaal in de taxi naar huis heerlijk bijgekletst.

Maandag wilden we eigenlijk nog paragliden in Miraflores, maar er was niet genoeg wind, dus ging dat niet door. Wel nog ff bij het strand wezen kijken en ´s middags hebben we de bus naar Paracas genomen om niet nog meer tijd te verliezen. Daar aangekomen meteen twee tours voor de volgende dag geregeld en heerlijk wezen eten op de boulevard.

Dinsdagochtend zijn we eerst naar Islas Belletas geweest, ook wel de ´poor man galapagos´ genaamd omdat je daar heel veel mooie dieren ziet, net zoals op de Galapagos eilanden, maar nu kan je er veel goedkoper komen ;). Met een bootje langs de Candelebra gevaren, een teken in een berg. Op de Belletas eilanden veel vogels, zeehonden, pinguins en pelikanen gezien. Heel gaaf!! Terug in Paracas lekker bij de warme bakker een taartje gaan eten en ´s middags de tweede tour. Sandboarden in de duinen...!! Echt onwijs gaaf, eerst met een sandbuggy (soort jeep, maar dan anders) de duinen in, keihard en heel steil naar benenden, doodeng!! Annie vond het zelfs enger als bungeejumpen.... Daarna hele leuke foto´s gemaakt in de duinen en natuurlijk ook nog sandboarden. Op een board van de duinen af, eerst zittend, dan liggend en later ging Annie zelfs staand!! Terug in Paracas zijn we met het kereltje van het reisbureau nog wodka met maracuasap gaan drinken. Erg lekker.

Woensdag had Annie een beetje kater van de alcohol...maar gelukkig ging het later wel weer dus hebben we om half 11 de bus naar Nazca genomen. Onderweg heel veel woestijn gezien, wist niet dat er zoveel zand in Peru was. Eenmaal in Nazca snel naar het hostel omkleden, want het was heerlijk weer daar, wel 35 graden!! Heerlijk rond gelopen in het dorpje, in het park gelegen, over de markt gelopen. Helaas moest er ook een bezoekje gebracht worden aan de tandarts, want ik had al weken kiespijn en het werd alleen maar erger. Wel een uur bij die man op de stoel gelegen, halve kies weg, 4 spuiten in m´n mond, want verdoving werkte niet echt... brrr. Was blij dat ik daar weer weg mocht, wel 2 soorten pillen erbij die elke 6 uur geslikt moesten worden, maar de pijn was iig minder...

Donderdag gingen we naar het vliegveld om in een 6 persoons-vliegtuigje over de Nazca lijnen te vliegen. Het was een heftige vlucht, wel 220 km per uur en telkens scherpe bochten om de lijnen maar goed te kunnen zien. De lijnen waren interessant, maar niet heel bijzonder. Daar kwam ook nog eens bij dat Annie d´r maag er niet zo goed tegen kon... je kan wel raden wat er gebeurde...
Donderdagavond wilden we een bus naar Arequipa nemen, maar omdat het kerstavond was reden er geen bussen!! Geen enkele. Dus nog maar een nachtje in Nazca gebleven.

Kerstdag zijn we lekker naar een zwembad gegaan om te liggen bakken. Annie is zelfs verbrand die dag. Ons kerstdiner bestond uit pizza met pisco sour (het drankje van Peru). Die avond hadden we dan toch de nachtbus naar Arequipa.

Eenmaal aangekomen in Arequipa meteen de volgende bus in voor de Colca Canyon tour. We gingen van 2300 meter hoogte naar 4900 meter hoogte. Dus veel water & cola drinken, bananen en hoogteziektesnoepjes eten om er geen last van te krijgen. Onderweg zagen we veel alpaca´s, vicunas en lama´s. Eind van de middag kwamen we in Yanque aan waar we lopend naar de thermale baden zijn gelopen. Heerlijke warm water bronnen (38 graden) waar we konden relaxen, want we waren de enige gasten!! De rest van de tourgroep in een ander dorpje. ´s Avonds werden we weer opgehaald voor het diner met live muziek en typische dansen uit de streek. Erg leuk!

Zondag was het tweede deel van de tour, vroeg eruit om condors te kijken in de colca canyon, werelds diepste kloof!! Na twee condors gezien te hebben, het was niet echt de juiste tijd van het jaar..., gingen we nog een hike maken. In het dal veel akkerbouw dmv terrassen. In Chivay nog gelunched en toen terug naar Arequipa.

Maandag 28 dec was het weer heerlijk weer, 30 graden ofzo! Eerst op het dakterras lekker ontbeten, toen het klooster van Santa Catelina bezocht. Heel groot klooster en met uitleg van een gids kan je je echt voorstellen hoe dat vroeger geweest is.. Na een heerlijke Mexicaanse lunch zijn we lekker souvenirs gaan shoppen. ´s Avonds de nachtbus naar Cusco genomen, niet zo fijn dichtbij de wc, dus gingen bijna over onze nek van de geur....

Eenmaal aangekomen in Cusco meteen naar het hostel en lekker gaan slapen. Daarna gaan rondlopen in de stad, lekker gebrunched en een massage genomen. ´s Middags vooral heel druk geweest met tour naar Machu Pucchu. We hebben op het laatste moment besloten dat we toch wel heel willen en wel het liefst de volgende dag. Je begrijpt dat dat niet zo simpel is, maar het is ons toch gelukt!! ´s Avonds was er nog een groot feest op het plein met optredens ed.

Woensdagochtend was het al vroeg ochtend, 5 uur de wekker, bus naar Ollanta, trein naar Aguas Calientes en toen nog de bus naar Machu Pucchu. Daar aangekomen was het koud en het regende... niet echt lekker dus. Ook superdruk met toeristen, ongelovelijk joh. Machu Picchu was wel mooi, maar wij zijn te nuchter om het heel bijzonder te vinden.... Na de tour met de gids zijn dus weer snel naar Aguas Calientes gegaan om wat te eten, drinken en op te warmen!! ´s Avonds weer de trein terug naar Ollanta en de bus naar Cusco.

Oudjaarsdag hebben we heerlijk uitgeslapen, toen in het zonnetje ontbeten en gaan wandelen door de wijk San Blas. Verder veel familie gebeld, Mexicaans gegeten en Annie d´r tas vast ingepakt. ´s Avonds in een cafeetje wat gedronken met een Engels stel en om 12 uur naar het plein, daar was groot feest!! Heel veel mensen en vuurwerk en rondjes lopen om het plein. Ongelovelijk, eentje liep zelfs in z´n blote zaakie...

ALLEMAAL NOG DE BESTE WENSEN VOOR 2010!!!

Nieuwjaarsdag hebben de laatste foto´s uitgewisseld, spullen ingepakt, ijsje gegeten in het centrum en toen de taxi naar het vliegveld genomen, want Annie ging alweer naar huis. Om 2 uur vloog ze van Cusco naar Lima en daarna van Lima via Madrid naar Amsterdam, waar ze zaterdagavond weer aankwam. Ik ben die middag niet veel meer wezen doen, wilde vroeg slapen, maar was groot feest in het hostel tot 2 uur... balen dus!

Zaterdagochtend heb ik de bus genomen naar Puno, daar aangekomen lekker rond gewandeld, gewinkeld en tour voor de dag erna geregeld.

Zondagochtend met een bootje naar Uros, de drijvende rieteilanden. Heel mooi om te zien, kregen helemaal uitleg hoe die mensen leven en konden uiteraard weer souvenirs kopen.. Ook een uitkijktoren ingeweest om over alle eilandjes heen te kijken. Terug in Puno bus geregeld voor de volgende dag naar Copacabana, BOLIVIA!! Laatste soles opgemaakt en tas ingepakt.

Maandag om 7 uur de bus naar de grens... ik scheet in m´n broek want had gehoord dat je paspoort nog minimaal 1 jaar geldig moet zijn en mijne is nog maar tot 1 dec geldig, geen jaar meer dus!! Maar ze keken er niet eens naar, alleen naar de pagina waar de stempel moest komen. Gelukkig!! Eenmaal aangekomen in Copacabana, een erg toeristisch dorpje, een hostel zoeken wat nog een heel gedoe was. Bijna alles vol... Gelukkig toch nog eentje gevonden.

Over Bolivia de volgende keer meer!

Liefs Egberdien

• 11 Januari 2010 - 16:16

Linda:

Hey Eg!

Eindelijk weer een verhaaltje! Je vermaakt je volgens mij nog steeds goed...en wat zie je toch veel!

Hier ook alles goed!

Groetjes Linda

• 11 Januari 2010 - 16:28

Nadia:

Wat een verhalen weer.....super vet. En die foto's wow echt mooi!
    Kiespijn weer helemaal verdwenen??... klonk niet echt fijn zeg maar haha.

1 Tip vlieg nooit via Madrid.... had het zelfde probleem.... beetje jammer haha, mara gelukkig is ze goed aangekomen.
    Genietse!!

Liefs

• 11 Januari 2010 - 16:40

Marga:

he eggie! Echt grappig om jouw verhaal te lezen en de foto's erbij te zien. Het lijkt mijn eigen verhaal wel haha. Zet hem op in Bolivia!!! xx

• 11 Januari 2010 - 17:50

Silvia De G.:

Hey Eg!!
    Ziet er vet uit! Leuk dat je zus langsgekomen is zeg :-)Gekke lamabeestjes, haha...
    Liefs..

• 11 Januari 2010 - 19:07

Annemarie:

Hey Eggie,

Leuk reisverslag, heel herkenbaar;-)!!

Liefs Annemarie

• 11 Januari 2010 - 19:42

Kelly:

Hehe daar is ie dan;) haha leuk om te lezen weer! En wederom prachtige foto's om jaloers op te worden. Ben ook heel benieuwd hoe je bolivia vind! Volgens mij is dat een ontzettend mooi land. Veel plezier! Liefs!

• 11 Januari 2010 - 20:23

Yvette:

wat een belevenissen weer! en wat spannend ook dat je daar naar de tandarts bent geweest, jeiks!
    meis, ik blijf je verhalen volgen, geniet van al t moois zo ver weg.
    liefs yvette

• 12 Januari 2010 - 06:52

Bianca:

Eey Eg,

Eindelijk een verhaaltje :D!!!

Jeetje, naar de tandarts daar, brr... Dat lijkt me echt doodeng.

Wel weer een leuk verhaal, je hebt weer lekker veel beleefd!

Xx Bi

• 12 Januari 2010 - 08:22

Ida:

Hey lieve Eg,
    Wat een leuke belevenissen weer, op dat tandartsavontuur na dan! Ook weer prachtige foto's! Geniet van de komende tijd weer in Bolivia!!
    Liefs x

• 12 Januari 2010 - 10:59

Greet N.:

Hallo Egberdien, zo te lezen krijg je behalve veel te zien, ook veel te ruiken, gigigi. Het is me toch allemaal wat!
    Je bent het oude jaar in ieder geval goed doorgekomen. Behalve dan die vervelende kies.
    De foto's zijn ook weer leuk om te zien en sommige zelfs indrukwekkend.
    Hier in Nederland mogen we nog steeds genieten??? van de sneeuw. (Om te zien in ieder geval.)

Genietze nog maar van van alles wat er op je "pad" komt en laat het ons weer weten.

Vr.gr. Greet N.

• 12 Januari 2010 - 11:14

Joyce:

Ha meis,

Wat een super verhaal weer! Maar die tandarts... oh bah ik zou er echt niet aan moeten denken!

Heel veel plezier weer en geniet ervan!

Dikke kus Joyce

• 12 Januari 2010 - 20:26

Annika:

Hey Egberdien,

Leuk om je verhalen te lezen en te zien dat je op heel veel verschillende plekken komt. Vind het heel knap dat je deze reis onderneemt, respect. Heel veel plezier met je verdere reis!
    Liefs

• 12 Januari 2010 - 21:43

Reineth:

Woooooow gaaf, dat sandboarden! Het is maar goed dat je zoveel reisverhalen bijhoudt, want waarschijnlijk weet je het allemaal niet meer als het achter de rug is... Zag op je msn dat je nu in Sucre bent. Benieuwd naar je belevenissen daar. Kus!

• 13 Januari 2010 - 11:49

Marije:

Hey meis,

Ben weer bij, leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt!
    Had pas nog over je gedroomd, haha!

Kus,
    Marije

• 19 Januari 2010 - 18:45

Greet V:

Wat weer supergebeurtenissen.
    Allemaal erge leuke belevenissen.Foto-s zijn ook schitterend.
    Ik hoop dat je van je kiespijn verlost blijft.
    Geniet er saampjes van en we horen wel weer.
    groetjes .

• 20 Januari 2010 - 21:06

Brenda:

Hey Eggie!

Leuk om weer te lezen wat je allemaal meemaakt!
    En super dat je zus is langs geweest! De foto's zijn ook super gaaf! Heel veel plezier in Bolivia!

XX Brenda