Rondreis Guatemala - Reisverslag uit Guatemala-stad, Guatemala van Egberdien Groot - WaarBenJij.nu Rondreis Guatemala - Reisverslag uit Guatemala-stad, Guatemala van Egberdien Groot - WaarBenJij.nu

Rondreis Guatemala

Blijf op de hoogte en volg Egberdien

23 Maart 2008 | Guatemala, Guatemala-stad

Hallo iedereen,

hier een reisverslagje van onze eerste week vakantie en wel door Guatemala!!
Annemarie kwam uiteindelijk pas vrijdagmiddag aan, en dat was tegelijk mijn laatste dag in Alotenango. Dus ben ik toch snel heen gegaan, cadeautjes gegeven en uitgezwaaid en toen weer snel naar Antigua om Annemarie te ontmoeten. De kinderen in Alotenango waren heel lief, gingen me allemaal omhelsen, bedanken en klappen. Zo schattig. De cadeautjes zijn leerzame spelletjes, die ze elke dag mee moeten nemen naar de huiswerkbegeleidingsklas zodat ze na hun huiswerk deze spelletjes kunnen spelen.
Ik zal deze kids wel gaan missen, zulke schatjes!!
Toen ik in Antigua aankwam, zat Annie al bij ons gastgezin. Ik had haar het adres gegeven en gelukkig was alles goed gegaan. Zaterdagochtend zijn we met Marga naar Pastores gegaan, het dorpje met heel veel cowboy-winkeltjes. Helaas bijna in elk winkeltje dezelfde laarzen. 's Middags nog even de markt over geweest. Hadden fruit gekocht voor het ontbijt de volgende ochtend, want dan zouden we om 4 uur vertrekken. Achteraf ben ik heel dankbaar dat ik dat fruit gekocht heb, want toen ik thuis kwam bleek dat ze hebben geprobeerd mij te beroven. Een scheur in mijn tas van onder tot boven, gewoon met een zakmes open gesneden. Gelukkig zat het fruit ervoor en hebben ze zo snel niet onze camera's kunnen vinden. Ik schrok me een hoedje toen ik dat thuis zag. En zo stom dat ik er niks van gemerkt heb....
Zaterdagmiddag is Annemarie de vulkaan Pacaya gaan beklimmen, aangezien ik dat al gedaan had ben ik niet meegegaan. Ik heb 's middags lekker rustig mijn tas ingepakt.
Zondagochtend vertrokken we om 4 uur 's morgens richting Coban, 6 uur rijden. Daar overgestapt in een busje naar Lanquin, een iets minder prettige, niet verharde weg waar we dus wel 2 uur over deden. Daar aangekomen meteen naar het hostel El Retiro. Helaas waren er nog maar 3 bedden, terwijl wij met 5 waren. Daarom besloten Annie en ik om in de hangmat te gaan slapen...!! Niet zo'n hele slimme zet, want ik heb geen oog dicht gedaan. Ben toch erg westers en heb veel liever gewoon een bed. Gelukkig was de dag erna wel weer een kamer met bedden beschikbaar. Zondagmiddag zijn we de Lanquin grotten gaan. Veel vleermuizen wonen daar en daardoor was het heel glad door de vleermuizen-stront. Wel heel mooi hoe er verschillende beelden natuurlijk zijn ontstaan, zoals een eagle, een aap enz. Ook hebben we nog vleermuizen en spinnen van dichtbij kunnen bekijken. Rond 6 uur werd het donker, gingen de lichten uit in de grotten en zijn wij bij de uitgang gaan zitten om te kijken hoe de vleermuizen naar buiten kwamen om eten te zoeken. Honderden vleermuizen en geeneen die tegen je aan vliegt. Ongelovelijk.
Maandag hebben we een dagexcursie gedaan naar Semuc Champey. Echt heel gaaf!! Eerst door de grotten heen, vol met water en zonder verlichting. Dus zwemmend met een kaarsje in de hand door de grotten heen, soms ook klimmen en door gaten heen zakken. Heel intensief en gaaf. Daarna gingen we met een tube de rivier over, helaas was er niet zoveel stroming dus ging het tuben heel relax. Daarna moesten we wel weer terug lopen.... En 's middags zijn we naar het mooiste gegaan, de traptreden met waterpools van Semuc Champey. Helder blauw/groen water en waterstroompjes. Daar hebben we lekker gebadderd. Rond half 5 begon de uitdaging pas echt. Met een touwladder naast de waterval naar beneden, daar door een heel smal gat naar beneden laten glijden zodat we konden zien dat de rivier echt onder de rotsen door stroomt. Daarna weer door het gat omhoog en van de rots afspringen (zo'n 8 meter hoog!) het water met heftige stroming in. Dan snel naar de kant zwemmen anders ga je met de stroming de waterval af, wat niet aan te bevelen is! Echt een heel gave dag met veel uitdagingen!
Dinsdag hebben we Marga, Tessa en Maaiken gedag gezegt en zijn Annie en ik vertrokken naar Flores. Daar een lekker hotel gepakt met uitzicht op het meer. Samen met een Nederlands stel wezen eten, erg gezellig. Woensdagochtend om 3 uur ging de wekker, want om half 4 gingen we naar Tikal, de Maya tempels bekijken bij zonsopgang. Hele mooie tempels midden in het oerwoud waar je de apen hoort schreeuwen. We hebben zelfs apen gezien!! Ook mooie vogels gezien. Een leuke en interessante excursie. Doordat we zo vroeg gegaan waren, hadden we de hele middag om te relaxen. Dus een beetje in het meer gezwommen, het dorpje bekeken enz. 's Avonds kwamen Tessa, Maaiken en Marga ook aan in Flores, die waren nog een dag extra in Lanquin gebleven. Ook Beatrijs met haar 2 vriendinnen waren in Flores. Dus 's avonds weer gezellig met de hele club wezen eten! Daarna echt afscheid genomen. Zij zouden de volgende dag naar Tikal gaan en wij weer verder naar Rio Dulce.
Rond 2 uur kwamen we donderdag aan in Rio Dulce, drukte van je welste ivm paasweeekend. Gelukkig nog wel een hotel kunnen vinden, al was het niet echt een hotel... We hadden een kamer met 2 bedden die zo hard waren als een plank. We kregen geen sleutel, dus hebben ons eigen slotje gebruikt (LINDA BEDANKT!!). De badkamer was gezamelijk, zonder wc-bril, geen doortrekmogelijkheid. Een kraantje zonder wasbak. 's Nachts lag de hele gang vol met mensen die op de grond sliepen, inclusief huilende baby's. Lekker comfortabel dus, maar ook wel lache om mee te maken. Die middag een boot geregeld om de volgende dag naar Livingston te gaan. Livingston is alleen per boot bereikbaar en leiden geen wegen heen. Omdat het vrijdag GOEDE VRIJDAG was, dachten we dat het slim was dat van tevoren te regelen. Ook een Zweeds stel zou mee gaan, dus daar hebben we 's avonds mee gedineerd. Daar kwamen we nog twee mannen uit Estland tegen die ook mee gingen naar Livingston. Dus een gezellige groep. Eenmaal aangekomen in Livingston gingen we met z'n zessen op zoek naar een hotel oid. Na een taxirit en lange wandeling hadden we dan eindelijk wat gevonden. Met z'n 6-en op een kamer. Gezellig, met reizen leer je toch zo makkelijk mensen kennen!! 's Middags naar de Siete Altares geweest. Normaal gesproken is dat een mooie waterval die uit verschillende baden bestaat. Aangezien het nu droog seizoen is, stond alles droog op de 6e pool na. Dus daar maar een verfrissingsduik ingenomen. Daarna lekker geluncht bij het hotel en aan de wandeling begonnen van ruim een uur naar het centrum van Livingston toe. Livingston is de enige plaats in Guatemala waar ze negers hebben. Heel grappig. In het dorp was een groot feest en allemaal tentjes, soort braderie ivm goede vrijdag. Daar lekker wat gegeten met de caribische muziek. Zaterdag met de boot van Livingston naar Puerto Barrios. Daar 3 uur wachten en toen door naar Belize. Op de boot leerde we een Canadees ouder stel tegen. Hele gezellige mensen. In Belize aangekomen bleek dat de laatste bus al weg was dus zijn we per vliegtuig naar Placencia gevlogen!!! Adios Guatemala en armoede. Welkom Belize en luxe. Het is hier allemaal veel duurder, dus zullen hier niet heel lang blijven. Maar over ons grandioze weekend in een luxe resort op kosten van deze Canadezen horen jullie volgende week meer!!
Wij gaan even genieten van de zee, het zwembad enz enz.
Jullie succes in de kou en tot snel!!
Kus Egberdien

PS: Nog geen foto's van Rio Dulce en Livingston, fotoruimte is vol. Komt binnenkort!!

• 23 Maart 2008 - 15:37

Janneke:

Egberdientje! Klinkt goed allemaal! Echt super om te horen dat je het zo naar je zin hebt met het reizen, wist wel dat je het super zou vinden, je ontmoet idd zoveel leuke mensen. Ik hier ook in Costa Rica, ze zijn allemaal erg aardig en het is een heel mooi land met heel veel dieren en mooie planten en bloemen. Klinkt saai maar is het zeker niet! Geniet nog even daar! liefs Janneke

• 23 Maart 2008 - 17:45

Bianca:

eey Eg,

Klinkt gaaf zeg al die avonturen... Ik kan me voorstellen dat het moeilijk is om weg te gaan bij de kindjes...

Bedankt voor je kaart ook, die is vorige week aangekomen, erg leuk.

Ik zal je van de week weer eens mailen, heb een hoop te melden ;)

Bianca

• 24 Maart 2008 - 11:57

Jacky:

Hoi Eggie,
    Wordt je niet te close met de local animals???? wat soms hou je er een dikke zuigzoen aan over. Have fun.

Groetjes
    Jacky

• 24 Maart 2008 - 16:30

Linda:

Hey Eg,

Leuk al die nieuwe ervaringen weer te lezen. Je hebt alweer een hoop gezien...Kijk je uit dat die apen daar niet houden! haha Want je mag van mij wel weer een keertje terug komen hoor!!!

Nog veel plezier met rondreizen

Liefs Linda

• 24 Maart 2008 - 20:05

Rik :

Hey

Zijn weer een hoop stoere verhalen je heb het wel echt goed naar je zin. vind het ook leuk om te lezen maar om dan te eindige dat je nu een luxe leven gaat lijden moet ik wel ff lache

haha
    maar het is je gegunt hoor

groetjes en tot gauw

• 24 Maart 2008 - 21:21

Egbert De Groot:

We hebben het adres van je moeder gekregen,we zullen je volgen,kijk wel uit.
    Groeten Egbert,Femmy,Willem en Anna.
    Brasil

• 25 Maart 2008 - 09:12

Tante Bep:

Genoten van je belevenissen en foto,s.
    Leuk om mee te beleven! Bedankt!
    Groetjes voor allebei,en geniet!!, maar wees voorzichtig!

• 25 Maart 2008 - 15:24

Marga:

Ja hoor en ons nu in spanning laten wachten op het verhaal van een of ander gratis overnachting in ene luxe resort?
    Ik ben gistermorgen gaan sporten Eg, en heb toch spierpijn!! Daarna nog een uurtje salsa er achteraan. Ja, ik zal de komende 3 weken 10 lessen salsa krijgen!!!
    Ik weet niet wat ik nu over Rio Dulce en Livingston moet denken....misschien willen wij er het komend weekend heen. Doen of niet doen?
    xxx

• 25 Maart 2008 - 17:57

Maaiken:

Ja Eg, Marga en Tessa zijn meegaan sporten!Ik probeer nu toch een ander sportmaatje te vinden nu jij weg bent, dus dit worden mijn nieuwe "slachtoffertjes" ;-)
    We moeten dus maar wat geld gaan sparen voor onze vakantie-week in Berlize, zo te horen? Gaat goed komen. Meiden, ik wens jullie een hele fijne reis nog en con cuidado, he? (zoals Ilse zou zeggen!)

• 25 Maart 2008 - 23:24

Tessa:

He Eggie & Annie!
    Ik mis jullie wel hoor, maarrr dat klinkt goed zo op kosten van iemand anders in een luxe resort slapen! Maar Belize is wel de moeite waard?????
    Godsamme was helemaal Kapoet na die Tai Bo les, morgen weer pfffffffffffffff.....
    Nou meiden geniet lekker en tot gauwos!!
    Dikke kus

• 25 Maart 2008 - 23:38

Pa & Ma:

Lieve meiden,
    Blij te horen, dat jullie het goed hebben.Geniet er maar van!
    Zitten jullie nog in Belize en wanneer gaan jullie naar Mexico?Have a save trip!
    Kus van pa & ma.

• 26 Maart 2008 - 15:57

Bianca (Alo):

Hi Egberdien,
    Mooie verhalen. Geniet nog van je tijd! Ik hoop je zeker nog een keer te zien om even een bakkie te doen en herinneringen op te halen over de reizen en natuurlijk ook onze kids. Mocht dat in NL niet lukken dat zou ik het heel leuk vinden als je langs zou komen in het mooie Hamburg (erg leuk weekend tripje)
    Dikke knuffel (nog een dagje vanuit Roatan en morgen weer terug naar Guate. Groetjes!!! Bianca